Hotel (1)
Plaatsen
Porto (1)

Over Porto en Noord-Portugal

De omgeving van Porto in Portugal biedt bezoekers veel dingen om te zien en te doen. Zo wordt de omgeving van Porto gekenmerkt door haar verrukkelijke wijnen die daar worden geproduceerd. De naam Porto komt dan ook van de wijn Porto af die er wordt gemaakt. Indien u van wijn houdt is het daarom zeer aan te raden de wijn te proeven in één van de vele wijnkelders. Vergeleken met Lissabon is Porto een echte werkstad. Dit is bijvoorbeeld terug te zien aan de textielfabrieken.

De laatste jaren heeft de Portugese stad veel geïnvesteerd in haar historische gebouwen wat ertoe heeft geleid dat het onlangs door de UNESCO is uitgeroepen tot World Heritage City. Er is dan ook genoeg cultuur te snuiven in het stadscentrum van Porto.

Ook voor natuurliefhebber heeft de stad van alles te bieden. Zo is er een natuurpark Arribes del Duero met aparte dieren zoals roofvogels. Daarnaast kunt u vanuit de stad Porto makkelijk de Douro Valley (ofwel Gouden Vallei) bezoeken wat zeker de moeite waard is. 

Lees meer

Atlas toppers in Porto en Noord-Portugal

Grande Hotel Do Porto

Grande Hotel Do Porto

Porto en Noord-Portugal Porto (Costa Verde) Porto

Grande Hotel Do Porto is het oudste nog in gebruik zijnde hotel van Porto en heeft een fantastische luxe uitstraling en ademt de sfeer uit van vroegere tijden. Het hotel is zeer...

Lees meer over deze accommodatie