Bungalow (2)
Studio (2)

Over Midden-Portugal (Beiras)

Beira was een van de zes traditionele provincies van Portugal. Maar tegenwoordig bestaat de Beiras uit drie provincies die samen Midden Portugal vormen. De provincies zijn: Beira Litoral, de kustprovincie, de Beira Alta en de Beira Baxa. De belangrijkste steden binnen de grenzen van de traditionele provincie zijn: Coimbra, Aveiro, Leiria, Viseu, Castelo Branco, Guarda, Figueira da Foz, Covilh„ en Pinhel.De belangrijkste rivier is de Mondego, andere rivieren zijn de Vouga, D„o, COA, ZÍzere en Paiva. De grootste bergketen Serra da Estrela is de hoogste van Portugal, andere bergketen zijn de Caramulo, Marofa, Gardunha en Bussaco.

Kortom, er zijn prachtige stranden, een heuvelachtige landschap en veel gezellige dorpjes en grote steden met een rijke historie. Beira heeft voor iedereen wat wils. 

Lees meer

Atlas toppers in Midden-Portugal (Beiras)

Bungalow Oliveira - Termas da Azenha

Bungalow Oliveira - Termas da Azenha

Midden-Portugal (Beiras) Leiria Vinha da Rainha

Termas da Azenha is een klein dorpje in Midden-Portugal, gelegen in een schitterende vallei, ongeveer 12 km van de Atlantische kust. Van oorsprong is het een spa met geneeskrachtig water, met een

geschiedenis van honderden jaren. De natuurlijke waterbron is nog steeds werkzaam en de gebouwen zijn grotendeels bewaard gebleven. Het complex ligt net buiten het dorpje Pedrog„o do Pranto, aan de voet van de heuvels en valt gedeeltelijk binnen de vallei van de rivier de Pranto, een zijtak van de Mondego die bij Figueira da Foz de Atlantische Oceaan instroomt. De situering op de grens van twee ecosystemen (waterrijke rijstcultuur en bebost heuvelterrein) levert een rijk geschakeerde flora en fauna. In het gebied komen meer dan 300 soorten vogels voor en er bestaat een zeer gevarieerde mix van loof-, pijn- en fruitbomen. Om nog maar niet te spreken van het ruime aanbod aan vissen, rivierkreeften en -garnalen, kikkers, vossen, konijnen, hazen en vleermuizen. Muziekliefhebbers zullen op 2 oktober 2010 genieten van het concert van U2 dat in Coimbra (32 km) wordt gegeven. Leuk om de vakantie daarop af te stemmen!

Lees meer over deze accommodatie