Bungalow (2)
Studio (2)

Over Vinha da Rainha

Wilt u een goedkope vakantie naar Portugal, met zon, zee en strand? Ervaar dan nu de relaxte, Portugese sfeer in het plaatsje Vinha da Rainha. De stad ligt in de gemeente Soure, halverwege Porto en Lissabon, in Centraal-Portugal. Naast het lange strand en het tropische weer is deze bestemming ook prima geschikt om culturele bezienswaardigheden te aanschouwen. Vinha da Rainha is een klein stadje, maar beschikt over voldoende comfortabele hotels en appartementen om de vakantiegangers het naar hun zin te maken.

Degenen die voor de cultuur naar Portugal komen, treffen een ruim aanbod. U kunt gemakkelijk de oude universiteitsstad Coimbra bezoeken, deze stad ligt namelijk op ongeveer veertig kilometer afstand. De vroegere Romeinse vestiging Conimbriga is ook een bezoek waard. Deze vestiging ligt op gemiddeld 25 kilometer afstand. Ook kunt u kijken naar de bedevaartplaats Fatima en het klooster van Batalha. Voor de ultieme ontspanning kunt u op bezoek gaan bij de kuuroorden Curia en Luso, die ook binnen een uur bereikbaar zijn. Ten slotte kunt u Porto en Lissabon nog bezichtigen, waar tussen de kust van Vinha da Rainha ligt. 

Bent u benieuwd wat het plaatsje Vinha da Rainha te Portugal u allemaal te bieden heeft? Boek dan nu uw goedkope last-minute of vakantie en geniet van de knusse sfeer in het stadje Vinha da Rainha!


Lees meer

Zomervakantie Atlas toppers in Vinha da Rainha

Bungalow Oliveira - Termas da Azenha

Bungalow Oliveira - Termas da Azenha

Midden-Portugal (Beiras) Leiria Vinha da Rainha

Termas da Azenha is een klein dorpje in Midden-Portugal, gelegen in een schitterende vallei, ongeveer 12 km van de Atlantische kust. Van oorsprong is het een spa met geneeskrachtig water, met een

geschiedenis van honderden jaren. De natuurlijke waterbron is nog steeds werkzaam en de gebouwen zijn grotendeels bewaard gebleven. Het complex ligt net buiten het dorpje Pedrog„o do Pranto, aan de voet van de heuvels en valt gedeeltelijk binnen de vallei van de rivier de Pranto, een zijtak van de Mondego die bij Figueira da Foz de Atlantische Oceaan instroomt. De situering op de grens van twee ecosystemen (waterrijke rijstcultuur en bebost heuvelterrein) levert een rijk geschakeerde flora en fauna. In het gebied komen meer dan 300 soorten vogels voor en er bestaat een zeer gevarieerde mix van loof-, pijn- en fruitbomen. Om nog maar niet te spreken van het ruime aanbod aan vissen, rivierkreeften en -garnalen, kikkers, vossen, konijnen, hazen en vleermuizen. Muziekliefhebbers zullen op 2 oktober 2010 genieten van het concert van U2 dat in Coimbra (32 km) wordt gegeven. Leuk om de vakantie daarop af te stemmen!

Lees meer over deze accommodatie